comment 0

Suomalaisen kuolemantutkimuksen seuran kevätseminaari Zoomissa maanantaina 17.5.2021

KUOLEMANTUTKIMUKSEN YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAVUUS

Nykyään kaikkea mitataan rahassa, hyödyssä ja sovellettavuudessa. Puhutaan nollatutkimuksista ja haihattelevista huuhaa-humanisteista. Kuolemantutkimus tutkii useimmiten ihmistä jollain tavalla, mutta millaista käytännön hyötyä siitä syntyy?

Kuolema on ikiaikainen ilmiö ja kulttuurinen universaali. Kaikissa yhteisöissä reagoidaan jollain tavalla jäsenten kuolemaan. Niinpä kuolemantutkimuksen mahdolliset hyödyt ovat usein tavallista helpommin todennettavissa – silti joudumme usein vastaamaan, miksi ihmeessä sitä tuollaista tutkit.

Kutsumme kaikki kuolemaa tavalla tai toisella tutkivat pohtimaan ja esittelemään tutkimuksena yhteiskunnallista vaikuttavuutta – ja kenties sen vaikeaa mitattavuutta. Miten surututkimusta on sovellettu käytäntöön? Millä tavoin kuoleman historiasta on hyötyä nykyajassa? Miten eri kulttuurien kuolemanrituaalit antavat perspektiiviä suomalaiseen yhteiskuntaan?

Lähetä korkeintaan 300 sanan abstraktisi ja yhteystietosi osoitteeseen skts.kuolemantutkimus@gmail.com 14.3.2021 mennessä. Tieto hyväksymisestä seminaariin lähetetään sähköpostitse huhtikuun alussa.

Tervetuloa seminaariin kertomaan omasta työstä ja keskustelemaan kuolemantutkimuksesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s