Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry.

Seuran vuosikatsaus 2015

Mainokset

Vuosi 2015 hivuttautuu hiljalleen päätökseen ja kertaamme hiukan seuran kuulumisia kuluneen vuoden ajalta sekä suunnitelmia ensi vuodelle.

Tapahtumat

Osallistuimme tammikuussa 2015 Tieteiden yöhön huikean suosion saaneella ”Kysy kuolemantutkijalta” pop up -pisteellä, missä kävi hyvä vilske illan aikana. Moni oli kiinnostunut kysymään kuolemasta ja surusta, sekä otti mukaansa pöydällämme olleita esitteitä.

Huhtikuussa oli vuosittaisen Surukonferenssin vuoro, missä olimme mukana järjestämässä tieteellistä osiota. Konferenssin parasta antia on tutkimustulosten julkituominen käytännön työhön sekä keskusteleminen surun ja kuoleman alalla työskentelevien ammattilaisten kera.

Seuran hallitus muodostui uudelleen vuosikokouksessa, kun monivuotinen puheenjohtaja Ilona Pajari siirtyi varapuheenjohtajaksi ja allekirjoittanut Anna Haverinen astui puheenjohtajaksi. Olen ollut seurassa mukana alusta alkaen ja ollut vuoroin sihteeri, taloudenhoitaja kuin tiedottaja, joten oli suuri kunnia ottaa puheenjohtajan vastuu.

Ensi vuonna seura järjestää helmikuussa 2016 Jyväskylässä Idealized Deaths symposiumin, jonka rekisteröityminen on nyt jo avattu. Tiedotamme lähempänä tarkemmin ohjelmasta. Huhtikuussa on taas perinteisen Surukonferenssin vuoro, jonka rekisteröityminen avattiin myös joulukuussa. Tämän vuoden teemana on Surun monenlaiset muodot.

Syksyllä on vuorossa yhteistyössä Mind and the Other tutkimushankkeen kera Wild or Domesticated – Uncanny in Historical and Contemporary Perspectives to Mind seminaari. Esitelmäkutsu avautuu tammikuussa, joten tätä kannattaa ehdottomasti pitää silmällä!

Julkaisut

Seuran referee-arvioitu verkkolehti Thanatos jatkaa vakaasti. Syysnumero siirtyi tammikuulle 2016, sillä ajattelimme sen tavoittavan hiukan enemmän lukijoita ja tiedotamme tästä lähempänä. Kevätnumeron kirjoituskutsu sulkeutui marraskuussa ja artikkelit on nyt valittu. Päätoimittajina kevätnumerossa toimivat allekirjoittanut sekä historian tutkija Riikka Miettinen. Numero ilmestyy tavalliseen tapaan kesäkuun alussa. Syysnumero vuonna 2016 tulee koostumaan Idealized Deaths seminaarin teeman mukaisesti, joten mikäli et päässyt itse symposiumiin, on mahdollista silti julkaista aiheesta syysnumerossamme. Tiedotamme kirjoituskutsusta lähempänä.

Seura työstää myös kahta teosta, joista ensimmäinen keskittyy suomalaisen kuoleman historiaan ja toinen tulee olemaan kuolemantutkimuksen monitieteinen oppikirja.

Seura täyttää vuosia

SKTS perustettiin huhtikuussa 2011, joten ensi vuonna olemme jo reippaassa viiden vuoden iässä. Tätä merkkipaalua on tarkoitus juhlistaa juhlaseminaarilla syksyllä 2016. Suunnittelutyöt on aloitettu ja otamme jäseniltämme oikein mielellämme vastaan puhujaehdotuksia sekä myös puhujatarjouksia.

Olemme kasvaneet hitaasti, mutta varmasti vuosien saatossa. Jäsenmaksun maksaneita jäseniä meillä on tällä hetkellä hiukan yli 80 ja Facebook-sivuillamme on melkein kuusi sataa seuraajaa. Suosittelenkin lämpimästi seuraamaan erityisesti Facebook-sivuamme, sillä jaamme siellä paljon alaan liittyviä artikkeleita ja julkaisuja. Haluan myös muistuttaa, että sähköpostilistaamme kuolemantutkimus(a)googlegroups.com voi myös jakaa kuolemantutkimukseen liittyvien tiedotteiden jakamiseen. Myös alaan liittyvät taiteelliset työt ovat lämpimästi tervetulleita.

Oikein lämmintä ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille jäsenillemme ja muille seuraajillemme.

Kiitos tästä vuodesta ja innokkain mielin suuntaamme vuoteen 2016!

Anna Haverinen
Puheenjohtaja

 

Mainokset

Mainokset