comment 0

Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry:n gradupalkinto Anja Terkamo-Moisiolle

Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry:n palkinto vuonna 2013 valmistuneelle parhaalle opinnäytteelle on seuran hallituksen päätöksellä jaettu terveystieteiden maisteri Anja Terkamo-Moisiolle. Palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Terkamo-Moision Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitokselle tehty pro gradu -työ käsittelee eutanasiaa hoitohenkilökunnan näkökulmasta. Seuraavassa perustelut palkinnolle:

”Eutanasia on ajankohtainen aihe kaikissa länsimaissa. Lääketieteen kehityksestä huolimatta kaikkia sairauksia ei edelleenkään voida parantaa, eikä kaikkia kärsimyksiä lievittää riittävästi. Aihe herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, joten tutkittu tieto siitä on tarpeen.

Terkamo-Moisio lähestyy eutanasiaa hoitohenkilökunnan näkökulmasta suomalaisin aineistoin, teemahaastattelujen avulla. Tutkimus tuo uutta tietoa siitä, miten kuolevia potilaita joko päivittäisessä työssään tai huomattavasti harvemmin kohtaavat sairaanhoitajat suhtautuvat eutanasiaan. Näkemykset voivat olla ristiriitaisia samallakin ihmisellä. Onkin tärkeää nostaa esille se, että eutanasia ei ole vain teoreettinen kysymys, vaan ihmiset joutuvat sen kanssa tekemisiin myös ammattinsa puolesta.

Työ osoittaa kokonaisuuden hallintaa ja kypsää otetta. Vaikea aihe ei muunlaista lähestymistä ansaitsisikaan. Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry. suosittaakin Terkamo-Moision opinnäytettä perehdyttäväksi niille, jotka haluavat osallistua eutanasiaa koskevaan keskusteluun.”

Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura onnittelee Anja Terkamo-Moisiota. Palkitun opinnäytteen voi lukea täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s