comment 0

Kuolemantutkimuksen seuran uusi hallitus 2015-2016

Keskiviikkona vietettiin kuolemantutkimuksen seuran vuosikokousta ja nelivuotisjuhlaa Helsingissä hotelli Arthurin kabinetissa. Kokouksessa käytiin lävitse sääntömääräiset asiat, vuoden 2014 toimintakertomus sekä vuoden 2015 toimintasuunnitelma, ja valittiin seuralle uusi hallitus.

Hallituksen kokoonpano muuttui hiukan viime vuodesta. Minulla oli kunnia tulla valituksi seuran puheenjohtajaksi väistyvän puheenjohtajan Ilona Pajarin tilalle. Ilona on toiminut puheenjohtana seuran alusta saakka ja luotsannut seuran toimintaa varmoin ottein, ja jatkaa nyt varapuheenjohtajana. Itse olen ollut myös seuran perustajajäsen ja vuodesta 2011 alkaen olenkin toiminut kaikissa muilla vastuualueilla aina sihteeristä taloudenhoitajaan, tiedottajasta verkkohallinnoijaan. Väittelin itse viime kesänä digitaalisen kulttuurin oppiaineesta aiheella sururituaalit internetissä ja olen ollut ylpeä saadessani olla mukana kehittämässä SKTS:n toimintaa väitöstutkimukseni rinnalla, ja etenkin nyt, seuran uutena puheenjohtajana aion jatkaa samaan tapaan toiminnan edistämistä monitieteisenä tanatologian alan seurana.

Edellisen vuoden hallituksesta siirtyi sihteeriksi Mikko Kallionsivu. Uutena jäsenenä tuli mukaan Karoliina Käpylehto, joka aloittaa taloudenhoitajana. Niin ikään uutta verta mukaan toivat myös Sami Matikainen ja Ari Pusa varajäseninä. Anna Liisa Aho ja Kirsi Kanerva jatkavat varsinaisina jäseninä. Tutustu uuteen hallituskokoonpanoon.

Jäsenpohjamme on vahvistunut hienosti erityisesti 2015 vuoden aikana ja jokainen jäsenmaksu mahdollistaa toimintamme ylläpitämisen, ja nyt myös vihdoin laajentamisen, kiitos jokaiselle jäsenellemme siitä. Meitä on nyt jo lähes 80 ja Facebookissa lähes 500!

Tulevaisuudessa tavoitteenamme on tarjota jäsenillemme alennuksia alan seminaareista ja konferensseista. Seuralla on myös kaksi kirjaprojektia meneillään, jolloin myös alennukset seuran julkaisuista ovat jäsenille suunnitteilla. Thanatos tulee säilymään edelleen avoimesti saatavilla olevana verkkojulkaisuna, mutta rahoitustilanteen niin salliessa lehdestä on mahdollista tehdä myös painettuja numeroita. Otamme myös kernaasti toiveita ja ideoita vastaan! Miten sinä toivoisit seuran palvelevan paremmin?

Ensi keväänä seura järjestää kuolemantutkimusaiheisen kansainvälisen symposiumin Jyväskylässä aiheella ”Idealized Deaths” eli ”Ihannoidut kuolemat”. Kirjoituskutsu on edelleen avoin ja muistutamme elokuun deadlinesta myös myöhemmin. Seura on myös mukana vuoden 2016 Surukonferenssissa ja tieteellistä osiota kehitetään kevään 2015 konferenssista saadun palautteen perusteella myös.

Vuonna 2016 seura täyttää myös huikeat viisi vuotta ja tätä merkkipäivää on tarkoitus juhlistaa myös. Tiedotamme yksityiskohdista tarkemmin lähempänä.

Kiitän lämpimästi luottamuksesta tulla valituksi kuolemantutkimuksen seuran uudeksi puheenjohtajaksi ja toivotan sekä hallitukselle että jäsenillemme oikein aurinkoista kesää.

Anna Haverinen, FT
Puheenjohtaja


 (Kuva: Jeff Durham/BANG archives)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s