comment 0

CFP – Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seuran kevätseminaari 23.5.2022: Kuolema ja ilo

SKTS:n kevätseminaari järjestetään maanantaina 23.5.2022 Helsingissä Tieteiden talon väistötiloissa osoitteessa Runeberginkatu 14-16. Seminaarin hinta SKTS:n jäseniltä on 10 euroa, muilta 25 euroa. Hinta sisältää lounaan.

Miten ilo liittyy kuolemaan? Saako kuolemasta huolimatta tuntea positiivisiksi miellettyjä tunteita? Entä jopa kuoleman vuoksi? Voiko suremiseen kuulua vaikkapa helpottuneisuutta, huumoria ja ilottelua? Voivatko ilon ja surun tunteet olla samanaikaisesti läsnä kuoleman yhteydessä?

Kuolemaan suhtaudutaan eri kulttuureissa hyvin moninaisesti. Suuren surun ja epätoivon rinnalla kulkevat karnevalistinen kaiken päälaelleen kääntäminen, parodia ja hulluttelu. Kuolema ei Suomessakaan ole vain synkkä asia. Kuolevan viimeiset ajat voivat olla myös iloa läheisistä ja elämästä, kun se vielä jatkuu. Joskus iloa ja helpotusta tuottaa läheisen kärsimysten päättyminen, vaikka menetys tuo mukanaan myös surua. Tuntemisen monitasoisuus voi elää osana kuolemista.

Käsitteleekö oma tutkimuksesi tai projektisi kuolemaan liittyvää iloa, positiivisiksi miellettyjä tuntemuksia tai vaikkapa huumoria? Tule esittelemään tutkimusta/projektia sekä verkostoitumaan SKTS:n kevätseminaariin. Seminaariin ovat tervetulleita kaikentasoiset tutkimukset aina opinnäytetöistä väitöskirjoihin.

Lähetä maksimissaan 300 sanan abstrakti osoitteeseen skts.kuolemantutkimus@gmail.com viimeistään tiistaina 19.4.2022 mennessä. Liitä abstraktiin affiliaatio- ja yhteystietosi.

Tieto hyväksymisestä lähetetään viimeistään keskiviikkona 27.4.2022.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s