comment 0

Kirjoituskurssi: Kuoleman horisontti

Kirjoituskurssi omaelämäkerrallisen proosan tai muun tekstin kirjoittajille Helsingissä 24.2.-31.7.2012.

Kurssiviikonloput: 24.-26.2., 16.-18.3., 11.-13.5., 15.-17.6.2012. (yhden viikonlopun laajuus 15 oppituntia)

Etäopetus: 5 etäopintokirjettä (á 1 op), joista viimeisiä voi suorittaa 31.7.2012 saakka

Kurssin sisältö: 

Kurssilla etsitään erilaisia tapoja kirjoittaa luopumisesta, menetyksistä, kuoleman kokemuksista, kuoleman horisontista. Kyselemme, miten rakkaus ja kuolema, kaipuu ja halu etsiä kokemuksille merkitystä liittyvät kirjoittamiseen. Voiko rajan taakse kirjoittaa kirjeitä? Mitä on ihmisen tunne rajallisuudesta ja miten rajalla olemista voi sanoittaa?

Ryhmän koko on rajattu 12 kirjoittajaan, joten ehdimme hyvin jakaa ajatuksia ja syntyviä tekstejä keskenämme. Viikonloppujen aikana teemme harjoitustehtäviä, mutta pidemmät kirjoitukset tehdään kotona — ja saat niistä henkilökohtaista palautetta. Työskentelemme vapauttavassa ja toivon mukaan eloisassa ilmapiirissä, vaikka aiheemme on iso.

Alustukset käsittelevät mm. Raija Siekkisen, Bo Carpelanin, Jorge Semprunin, Merete Mazzarellan ja Leena Rantasen aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Kurssimateriaaliin sisältyy Heli Hulmin teos Saattaen vaihdettava – vapaudu kirjoittamalla  (Kansanvalistusseura 2010).

Kurssin opettaja: Kirjoittajaohjaaja, kirjailija Heli Hulmi on ohjannut sekä proosan että omaelämäkerran kirjoittajia vuodesta 1998 lähtien. Luova kirjoittaminen, kirjallisuusterapia ja hengellinen ulottuvuus ovat hänen alueitaan.

Kurssimaksut: 

* Kurssin maksu on 360 euroa (sis. 5 lähiopetusjaksoa ja 5 etäopintokirjettä sekä Heli Hulmin teos Saattaen vaihdettava – vapaudu kirjoittamalla)

* Kurssin keskeyttäviltä laskutetaan osallistumisen ajalta yksittäisten kurssiviikonloppujen hinta, joka on 130€ (ilman etäopintokirjeitä) sekä luovutetusta Hulmin teoksesta 32 euroa.

Kurssipaikka: KSV:n koulutustila, Kasarmikatu 23, Helsinki.

Ilmoittautumiset: Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä lyhyt näyteteksti tai -tekstejä (1-5 liuskaa) 15.1.2012 mennessä Oriveden Opistoon os. Koulutie 5, 35300 Orivesi, tai sähköpostilla orivedenopisto(a)kvs.fi.

Tiedustelut:

* puh. 0207 511 662 Oriveden Opisto kurssisihteeri Jaana Marttila TAI vaihde 0207 511 511 tai orivedenopisto(a)kvs.fi.

* erityiskysymykset kurssisisällöistä: 0207 511 541 koulutuspäällikkö Reijo Virtanen

* muut sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)kvs.fi

MAKSULLISET LISÄPALVELUT:

* Kurssin jälkeen voidaan erikseen sopien järjestää jatkokoulutusta Helsingissä, Orivedellä tai vaikkapa ulkomailla, mm. ENCWP-verkostoon kuuluvissa yhteistyöoppilaitoksissa Espanjassa, Ranskassa, Italiassa tai Tsekeissä (ENCWP = European Network of Creative Writing Programs)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s