comment 0

SKTS:n syksyn 2020 kuukausiesitelmät

Syyskuusta alkaen SKTS järjestää kuukausittain kaikille avoimen tapahtuman Tieteiden talossa, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Syksyllä pyrimme organisoimaan myös etäyhteyden kaikkiin tapahtumiimme. Tiedotamme etäyhteydestä tarkemmin esitelmien lähestyessä. Yleisömäärä on Tieteiden talon saleissa rajattu niin, että turvavälit on mahdollista pitää.

Kuukausiesitelmät esittelevät kuolemantutkimusta eri näkökulmista tutkijoiden sekä asiantuntijoiden pitämien tunnin pituisten puheenvuorojen avulla. Tarkemmat kellonajat ja luentosalit ilmoitetaan myöhemmin!

Syyskuun 21. päivä klo 18-19 (sali 404) arkeologi ja luututkija Kati Salo luennoi otsikolla: ”Suomalaisten terveys 1000-1700-luvuilla luututkimusten perusteella.” Seuran Facebook-sivuilla voit seurata esitystä live-lähetyksen kautta!

Lokakuun 19. päivä aiheena on kuoleman ekologia. Puhujana muun muassa dosentti Panu Pihkala

Marraskuun 16. päivä FT, dosentti Outi Hakola Helsingin yliopistosta luennoi otsikolla: ”Saako kuolemaa näyttää? Saattohoidosta kertovien dokumenttien suhde kuoleviin ihmisiin.”

Saattohoidosta kertovat dokumenttielokuvat ovat yleistyneet 2000-luvulla. Dokumenttien suhtautuminen kuoleviin ihmisiin ja kuolemaan ei kuitenkaan ole yksiselitteistä. Joissain dokumenttielokuvissa vältetään kuoleman näyttämistä ja keskitytään niihin merkityksiin, joita ihmiset kuolemalle antavat. Vastaavasti toisissa elokuvissa halutaan tuoda esille myös kuoleman fyysisiä puolia ja vieraillaan ihmisten kuolinvuoteilla. Tässä esitelmässä analysoin näiden eri lähestymistapojen taustoja ja seurauksia pohjautuen sekä dokumenttielokuviin että näiden elokuvien tekijähaastatteluihin.

Tervetuloa SKTS:n tilaisuuksiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s