comment 0

CALL FOR ABSTRACTS: Thanatos vol. 3 2/2014. Teemanumero: Suru, selviytyminen ja surevien tukeminen

CALL FOR ABSTRACTS: Thanatos vol. 3 2/2014
Teemanumero: Suru, selviytyminen ja surevien tukeminen

Thanatos (www.thanatos-journal.com) on Suomalaisen kuolemantutkimuksen seuran(kuolemantutkimus.com) vertaisarvioitu, monialainen ja tieteellinen verkkolehti, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehdessä käsitellään suomalaisen kuolemantutkimuksen osa-alueita seuraavien tekstien muodossa: tieteelliset artikkelit, kirja-arviot, tutkimuspaperit, konferenssiraportit ja kolumnit.
Lehden julkaisukielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Vieraskielisten tekstien kirjoittajat sitoutuvat järjestämään asianmukaisen kielentarkastuksen vertaisarvioinnin jälkeen ja vastaavat kuluista itse. Tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajalla itsellään. Lisätietoa: http://thanatos-journal.com/kirjoittajalle/

Pyydämme lähettämään teemanumeroon englannin, ruotsin ja suomenkielisiä abstrakteja (max 400 sanaa), päätoimittaja Anna Liisa Aholle (anna.l.aho(a)uta.fi) 16.5.2014 mennessä.
Teemanumerossa tarkastellaan eri- ikäisten ja erilaisin kuolintavoin läheisensä menettäneiden surua, suremista, surevien selviytymistä ja tukemista. Surevien tukemista, saatua ja toivottua tukea voi käsitellä laajasti ammatillisen, ei ammatillisen ja vertaistuen näkökulmasta sekä lähiverkostolta saadun tuen näkökulmasta. Surevien ja kuolevan selviytymistä voi tarkastella sitä edistävien ja estävien keinojen näkökulmasta sekä tuoda esiin hyväksi koettuja tai selviytymistä edistäviä toimintamalleja ja interventioita. Teemanumerossa surua, selviytymistä ja tukemista voidaan käsitellä myös eri ammattiryhmien ja muiden tukijoiden näkökulmasta. Miten ammattihenkilöstö, vertaistukijat kokevat surua esimerkiksi potilaan tai asiakkaan kuoleman jälkeen? Miten he kokevat kriisiavun antamisen tai surevien tukemisen?

Surua, selviytymistä ja tukemista voidaan tarkastella artikkelissa
-erilaisien kuolintapojen jälkeen (mm. kohtukuolemat, sairaudet, tapaturmat, onnettomuudet, itsemurhat, henkirikokset, perhesurmat, lapsensurmat, joukkosurmat)
-eri perheenjäsenten (mm. lapsen, sisaruksen, puolison, isovanhemman, vanhempien) näkökulmasta)
-läheisten (mm. ystävien, naapureiden, työtovereiden, luokkatovereiden) näkökulmasta
-eri ammattihenkilöstön (mm. hoitajat, lääkärit, papit, kriisityöntekijät, poliisit, opettajat, sosiaalityöntekijät, hautaustoimiston työntekijät) näkökulmasta
-ei ammatillisesta (mm. vertaistukijat, vapaaehtoistyöntekijät, kolmannen sektorin työntekijät) näkökulmasta
-kuolevan näkökulmasta
-erilaisia tuki-interventioita ja toimintamalleja surevien tukemiseksi
-vertaistuen näkökulmasta (mm. yksilötuki, ryhmätuki, internet tuki)

 

AIKATAULU:
• 16.5.2014: Abstraktien jättö (max 400 sanaa)
• 1.8.2014: Käsikirjoituksen jättäminen (artikkelit max 8000 sanaa, tutkimuspaperit max 5000 sanaa)
• 15.9.2014: Arvioitsijoiden palautteet kirjoittajille ensimmäiseen käsikirjoitukseen
• 30.10.2014: Korjatun käsikirjoituksen jättäminen
• Joulukuu 2014: Lehden julkaiseminen

Thanatoksen teemanumeron päätoimittajat ovat Anna Liisa Aho ja Marja Kaunonen.
Anna Liisa Aho, TtT, dosentti, surututkija, työskentelee Tampereen yliopiston Terveystieteiden yksikössä ja hän on pitkään tutkinut (vuodesta 2000) surua, selviytymistä ja surevien tukemista eri näkökulmista.
Marja Kaunonen, TtT, professori, työskentelee Tampereen yliopiston Terveystieteiden yksikössä ja on yksikön varajohtaja. Hänen väitöskirjansa käsitteli surevien perheiden tukemista (vuonna 2000) ja jatkotutkimus on kohdistunut myös eri perheenjäsenten suruun, selviytymisen ja tukemiseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s